I Danmark elsker vi fars

Vi har i Danmark mange gamle og gode danske retter, som stadig holdes i live i de mange danske køkkenet landet over. Mange af de retter er noget der indgår som fars, i hovedretten. Og faktisk kan du lave rigtig mange forskellige retter med fars, alt efter om det skal være med oksekød, svinekød eller kalvekød, kyllingekød mf. Det er nogle retter som nok aldrig vil gå af mode, medmindre at det en dag bliver forbudt at spise kød. Men indtil da så skal der bare laves mad i stor stil. Retterne er noget som stort set alle kan lide, selvom børn. Så man kan sige at det er nogle traditionelle danske retter.

Hvilke farsretter kan man lave?

Der er en del populære retter, som indeholder fars.

Frikadeller

Der er de gode gamle og lækre frikadeller. Dog kommer frikadellen oprindeligt fra Italien, men vi er hurtigt taget den til os her i Danmark. De er altid et hit og falder både i voksne og børns smag. Man kan gøre dem mere moderne ved at tilføje nogle krydderier eller persille, soltørrede tomater, eller hvad man nu lige har i køleskabet. Man kan spise frikadeller til stort set alt, kartofler, pasta, ris, eller hvad man nu bedst kan lide.

Boller i karry

Det kræver dog at man kan lide karry-smagen, hvis man vil lave boller i karry, eller kødboller i karry, som der oprindeligt hedder. Det er super nemt at lave, og så smager det bare rigtig skønt. Det er et hit for både børn og voksne og så serveres der ris til. Man kan modernisere rettet med grøntsager i farven eller karrysovsen.

Forloren hare

Ikke mindst, er der forloren hare. Og nej, det er ikke en rigtig hare, som ens børn spørger om, når de spørger hvad vi skal have til aftensmad. Det er farsbrød, som belægges med bacon, i gamle dage lage man spæk over farsen, men vi har fundet ud af at bacon er mere lækkert. Dertil den velkendte brune sovs og så kartofler ved siden af. For at give retten en lækker sødme, tilføjer man ribsgelé. Dette er en klassiker, som stort set falder i alles smag.

Hakkebøffer

Vi har alle smagt hakkebøffer med bløde løg til. Endnu en nem og hurtig ret til madplanen. Serveres med kartofler, spaghettier eller hvad man nu ellers kan lide. Ej at forglemme, så skal man huske grøntsagerne. Men mange synes at hakkebøffer kan blive for tørre og kedeligt. Derfor kan man laver en flødesovs med den smag man foretrækker. På den måde bliver hakkebøfferne ikke tørre, og så er der sovs til tilbehøret.

Der findes faktisk rigtig mange flere farsretter, omend det er små retter eller store retter. Det er noget som står på 9 ud af 10 madplaner landet rundt, fordi det netop er hurtigt, nemt og billigt. 3 ting som det bliver vægtet højt. Og så er det også bare nogle retter som falder i alles smag, så det er sikre vindere, hvis man skal have gæster til spisning.

Skriv en kommentar