Økologiske måltidskasser

Økologi vinder mere og mere indpas i danskernes hjerter og indkøbskurve. Dermed bliver det også billigere og billigere at købe økologi. Derfor finder du i dag også et stor udvalg af diverse økologiske varer på hylderne.

Det store udvalg af sunde alternativer og økologiske råvarer er ingen undtagelse, når vi snakker økologiske måltidskasser. Disse er endda blandt de mest populære måltidskasser. For det kan stadig være besværligt at finde frem til alle de økologiske varer i dagligvarebutikkerne. Ofte må man nøjes med kun at købe nogle af varerne økologisk. Men med en 100 % økologisk måltidskasse får man alle de varer, man skal bruge til at lave en 100 % økologisk aftensmad. Med en økologisk måltidskasse bliver det ikke meget lettere at vælge økologi og spise grønt og bæredygtigt.

Hvorfor skal man vælge økologiske måltidskasser?

At vælge en økologisk måltidskasse er en stor fordel af flere grunde. Det er sundere for ens krop at spise økologisk mad, fordi den ikke bliver fyldt med forskellige potentielle farlige stoffer, der kan sætte sig i kroppens organer og så videre.

Desuden er det også bedre for miljøet, fordi der ikke spredes lige så mange giftige stoffer, når grøntsager for eksempel kommer fra et økologisk landbrug. De giftstoffer som der spredes med på markerne for at holde væksten i gang samt at få sygdomme og ukrudt til at forsvinde, forbliver sjældent på marken. Enten forsvinder giftstoffet ned i grundvandet og forurener vores søer, åer og hav, eller også bliver den transporteret med luften til andre naturområder, hvor den ødelægger den økologiske balance af næringsstoffer.

Økologiske måltidskasser bidrager til et bedre dyrevelfærd

Sidst er det bedst for de dyr, maden kommer fra, fordi de behandles under en anden lovgivning, når de skal opdrættes økologisk. Det betyder blandt andet, at de har mere plads på marken eller i deres bure. Men også at de har større adgang til grønt græs. Hvis man går det mindste op i at give de dyr, som giver os mad i hjemmet, noget tilbage. Så er det absolut nødvendigt at vælge de økologiske måltidskasser. Specielt, når det kommer til animalske varer så som kød, fisk, æg, ost, mælk og så videre.

Der er efterhånden rigtig mange vigtige fordele ved at spise økologisk. Det primære problem med økologien har været, at det oftest har været dyrere. Det skyldes, at varene for eksempel ikke kan holdes friske i lige så lang tid, som dem, der kommer fra konventionelle landbrug. Men efterhånden som efterspørgslen på økologi er blevet større, er prisen på økologi faldet, så den almene dansker også kan være med – også ved at vælge deres måltidskasser økologisk.

Vælg en økologisk måltidskasse

Selv om man har gode intentioner og meget gerne vil spise økologisk mad, så kan det stadig være svært at finde i daglivarebutikkerne. De grøntsager, der ikke er økologiske, holder sig ofte flottere for øjet i grøntsagsafdelingerne, så det er oftest dem, dagligvarebutikkerne vil have. Efterhånden er det dog blevet så populært at købe økologisk, at flere og flere dagligvarebutikker har mange økologiske varer, men det er bare langt fra alle varer, man kan købe økologisk endnu.

Med økologiske måltidskasser er alle ingredienserne fundet for dig i forvejen. Det betyder, at du ikke skal rundt i fire forskellige dagligvarebutikker for at få en aftensmad med økologisk kød, salat og en økologisk is-dessert, hvis det er det, i skal have til aftensmad. Med en økologisk måltidskasse er alle varene samlet, og de er kontrolleret, så man er sikker på, at det hele er økologisk.

Tjek om en økologisk måltidskasse er mulig inden du vælger

Mange af udbyderene har økologiske måltidskasser eller økologiske varer i deres måltidskasser. Men vil man gerne have en måltidskasse, der er 100 % økologisk, så skal man sikrer sig, at det står på udbyderens hjemmeside. For selv for udbyderne kan det være svært at finde alle varer økologisk. Men jo højere efterspørgslen på de økologiske varer og økologiske måltidskasser er, jo større og billigere bliver udbuddet af de økologiske måltidskasser også.

Om du vælger måltidskasser økologisk, er op til dig, dine værdier og behov

De helt økologiske måltidskasser er altså stadig lidt dyrere end dem, der ikke er. Helt kort kan man sige, at det ofte handler om et personligt værdigrundlag, om man vil have måltidskasser økologisk eller ej.

Det er altså en holdnings sag, men har man lyst til at gå hele vejen for at spise økologisk, så er en økologisk måltidskasse den letteste måde at gøre det på.