Veganske måltidskasser

Er du interesseret i en mere vegansk levestil, hvor man spiser mere plantebaseret mad? Eller måske har du allerede en vegansk levestil, men har brug for nogle nye ideer til aftensmad eller måske mere tid til at lave den? Så er de veganske måltidskasser helt sikkert noget for dig.

Med de veganske måltidskasser slipper du for at finde ud af, hvad man kan bruge som erstatning for kød, mælk og æg. Og du slipper for at skulle prøve at finde det nede i butikken. Med veganske måltidskasser får du både veganske ingredienser og veganske opskrifter sendt til dit dørtrin. Således bliver den veganske livsstil langt nemmere i hverdagen.

De veganske måltidskasser giver et rigtig godt indblik i, hvad det vil sige at spise vegansk. O har man ikke prøvet det før, så bliver man nok lidt overrasket over, hvor mange måder der er at tilberede grøntsager, nødder og generelt mere plantebaseret mad. Det kan overbevise selv de mest stædige, der ikke mener, at vegansk mad kan smage lækkert. Desuden kan det mætte dem lige så meget som et stykke kød og andet ikke-vegansk mad kan.

vegetar burger

Spis mere bæredygtigt med en vegansk måltidskasse

Når man spiser vegansk, så spiser man ikke nogle animalske produkter. Det vil sige, man ikke spiser kød, ost, æg, fisk, og man drikker heller ikke mælk. Der er mange gode grunde til at spise vegansk. Blandt andet, hvis man går bare det mindste op i dyrevelfærd.

Men for rigtig mange handler det om at prøve at spise lidt sundere og mere varieret kost. Altså ikke ensbetydende med, at når man bestiller en vegansk måltidskasse, så er man veganer, og så må man aldrig spise kød eller få flødeskum på sin kakao. Nærmere er det et forsøg på at spise lidt mindre kød og animalske produkter generelt. Både for kroppens sundhed og for bæredygtigheden.

Produktionen af animalske varer har nemlig én af de største påvirkninger på miljøet, fordi der både udledes mere CO2, og der desuden går rigtig mange ekstra ressourcer og plads til at opfostre for eksempel en ko. I forhold til at den mad, det vand og den plads én ko skal have, kunne have gået til et stort stykke jord, hvor afgrøder så som kartofler kunne gro og brødføde mange flere mennesker end én ko kan.

I forhold til havene, hvor der i øjeblikket sker en stor omvending i den naturlige økologi på grund af overfiskning, er det også mere bæredygtigt at spise vegansk.

Så vælger du veganske måltidskasser, foretager du også automatisk et godt valg mhp. miljøet.

Få inspiration fra plantebaserede retter

Vi kender det alle sammen. Når man først har fundet et repertoire af retter, der fungerer, og man ved præcis, hvordan og hvor lang tid de tager at lave, så kan det være svært at finde overskuddet til at eksperimentere med helt nye opskrifter og retter. Især hvis de ovenikøbet skal indeholde helt nye ingredienser, der alle sammen skal være veganske. Med de veganske måltidskasser er det hele klaret for dig.

For via de veganske måltidsretter er det ikke besværligt at spise vegansk aftensmad nogle dage om ugen. Her er der nogle, der allerede har fundet nogle rigtig lækre veganske opskrifter og har købt alt ind, som man skal bruge. Alt samlet i en af de mange delikate måltidskasser.

Hvad får man i de veganske måltidskasser?

I de veganske måltidskasser er der mange forskellige retter. Både de helt klassiske retter, der indeholder erstatninger af kendte ingredienser så som kød og ost. Men der er også mange helt nye retter, som man kan få inspiration fra. Eksempelvis i forhold til helt nye teknikker til at tilberede en plantebaseret kost.

Når folk tænker vegansk, så tænker de måske, at det er ensbetydende med, at man skal spise en salat til aftensmad, og dette så er uden dressing eller kylling. Men hvis du nogensinde har prøvet at spise på en vegansk restaurant eller bestilt en vegansk ret fra menukortet, så ved du, at det ikke er tilfældet. Og det er det heller ikke med veganske måltidskasser.

Her er der ikke sparret på de lækre ingredienser, der kan give en hel ny og forbedret smagsoplevelse, som man ikke har prøvet før. Vegansk mad er bestemt ikke ensbetydende med dårligere eller mere kedelig mad. Ofte er der faktisk lagt mere tanke bag det, og der er ekstra fokus på, at man netop får de ernæringsstoffer, som kroppen har brug for. Og så kan man spise det med en god samvittighed over for ens egen krops sundhed og jordens bæredygtighed i det hele taget.

Skær ned på dit kødforbrug med vegetar måltidskasser

Kød smager dejligt, og især i Danmark er vi glade for at spise kød. Danmark er et af de lande, hvor der spises mest kød pr. indbygger i hele verdenen. Desværre er kød ikke altid sundt at spise i for store mængder – hverken for kroppen eller kloden.

De vegetariske måltidskasser er både for dem, der spiser vegetarisk hver dag, men også for dem der er nysgerrige over for vegetariske retter, og måske gerne vil prøve skære ned på sit og sin hustands kødforbrug i hverdagen.

Vi ser lidt nærmere på muligheder og fordele med måltidskasser i vegetar kategorien herunder.

Bliv inspireret af nye vegetariske retter

Hvis man ikke er vant til at spise vegetarisk, så kan det godt være noget af en omvending fra at få et stykke kød til aftensmad hver eneste aften i ugen. Ikke bare skal kroppen vænne sig til at spise flere grøntsager, men man skal også lige pludselig til at tænke ud over de retter, man er vant til at lave og måske har lavet i mange år.

Man tror måske, at det er spise vegetar, er ensbetydende med, at man skal spise en salat hver aften eller måske kun spise kartofler uden kød. Men at spise vegetarisk kan være præcis ligeså lækkert, mættende og næringsrigt som at spise kød – hvis ikke endda mere. Med måltidskasser i vegetar-udgaven følger der opskrifter med, der kan byde på et virvar af lækre retter, hvor der ikke indgår kød.

Retterne i de vegetariske måltidskasser er farverige, næringsrige og mættende, så man lægger knap mærke til, at der ikke indgår kød. Så selv hvis man har nogle meget stedfaste kødspisere i familien, så kan de vegetariske måltidskasser være med til langsomt at ændre ens madkultur mod at spise mindre kød.

Spis sundere med en vegetar måltidskasse

Kød er en stor del af mange danskers madkultur, så der er også mange, der føler, at ens kødforbrug er en personlig sag. Men hvis man gerne vil gøre noget godt for sin krop, så må man spise varieret. Dette gælder altså også omkring kød, der tit indeholder meget fedt og desuden giver stor mæthed. Der måske skulle have gået til en ekstra portion salat, bønner eller kikærter. Netop her kommer en måltidskasse vegetar til sin ret, da du her får det balancerede måltid uden kød.

Omkring midten af det 20. århundrede var kødet forbeholdt til én dag om ugen, og i mange hustande spiste man kun kød på helligdagene så som juleaften. Efterhånden er produktionen af kødet steget meget, og folk spiser mere og mere kød. Men hvis ikke man husker at spise varieret, så kan det være usundt for kroppen. En måltidskasse kan hjælpe dig til at spise mere varieret mad for at få en sundere kost.

Gør noget godt for kloden

Det er efterhånden nogle årtier siden, at der for første gang blev sat fokus på dyrenes velfærd i forhold til produktion af animalske varer så som pels, kød, mælk, læder, geletine og så videre. Argumentet for ikke at spise kød her var, at dyrene behandles under uretfærdige forhold, når de skal slagtes eller producerer en vare. Her var der også en del, der besluttede sig for ikke at ville spise kød overhovedet. Flere er stadig vegetarer af denne grund og typisk også dem, som vælger vegetar måltidskasser.

Men for blot nogle år siden kom der et andet fokus med ind i offentligheden – nemlig det om vores kødforbrugs påvirkning af miljøet. Vi ved det alle sammen godt: Jorden er ved at løbe tør for ressourcer. Og når mennesket skal spise ko, der skal spise så og så meget korn og drikke vand, så går der altså bare en del ekstra af jordens ressourcer hver gang. Og det er jo ikke noget problem, hvis det holdes i moderate mængder, men menneskets kødforbrug er slet og ret taget overhånd i det 21. århundrede.

Vegetar måltidskasser er et skridt i den rigtige retning

Hvis man er i tvivl om, hvad man som enkeltperson kan gøre for miljøkrisen, så er kødforbruget altså et rigtig godt og vigtigt sted at starte. Med en vegetar måltidskasse får man lækre vegetar retter til tre eller fire dage om ugen, og man skærer på den måde helt automatisk ned for ens kødforbrug – helt uden at skulle tænke over det.

For retterne der kommer med økologiske måltidskasser viser, hvordan mad uden kød både kan være spændende, smage godt og gøre en mæt. Så hvis der er nogen i familien, der har brug for lidt overbevisning omkring aftensmad uden kød, så er måltidskasser med vegetarmad et rigtigt godt sted at starte.